Vagabunds dimensionals…

Els vagabunds dimensionals van ser creats per Clark Ashton Smith, membre de l’anomenat “Cercle de Lovecraft”. Són una raça d’éssers provinents d’una altra dimensió, amb l’habilitat de “creuar” a la nostra per emportar-se a les seues víctimes (wait… algú ha vist Stranger Things?). En el meu cas, solen aparéixer de tant en tant en alguna de les meues llibretes, folis, etc. Ací vos en deixe alguns.

Clark Ashton Smith va ser, per mèrits propis, un personatge notable. No anà a l’escola i va passar la major part de la seua vida en una cabanya de troncs; va treballar en  innumerables oficis per guanyar-se la vida (entre ells, llenyater, obrer, collidor i d’altres)… el que no li va impedir dependre francés, castellà… i crear alguns dels mons més interessants de la literatura fantàstica. Tot i que (en la meua molt humil opinió) els relats del “Cicle d’Hiperbòria” són literàriament i narrativament molt millors, em fascina el punt de partida d’un altre dels seus universos: en un distant futur, Zothique, l’últim continent de la Terra, és una regió moribunda on la ciència ha estat oblidada i luxuriosos reis nigromants celebren festes en palaus ruïnosos, atesos per cadàvers redivius… tot il·luminat per un sol que s’apaga…

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: