Vés a la selva i parla: El Fantasma escolta!

The PhantomUna humil il·lustració per celebrar que aquest mes de maig es compleixen 80 anys de la publicació de la primera tira dominical (creada per Lee Falk) del primer dels herois disfressats: The Phantom, el fantasma que camina! Tot i que al nostre país ja no és tan conegut  com abans (el mateix destí que han sofert altres il·lustres personatges de l’època com Mandrake, Flash Gordon o Buck Rogers), l’Home Emmascarat és, encara avui, enormement popular a països tan diferents com l’Índia, Finlàndia o Austràlia.

A més de totes les seues exòtiques aventures, El Fantasma és el protagonista d’una d’eixes delicioses històries on la literatura (o l’art, o  el cinema… la creació) desborden el seu espai natural i contagien la realitat: durant la Segona Guerra Mundial, les tropes nord-americanes estacionades a Papua-Nova Guinea rebien caixes de provisions amb xocolata, diaris, xiclets… i còmics. Els soldats compartiren aquells còmics i The Phantom es va fer extremadament popular entre les tribus de la zona. Els papuans que podien llegir anglés explicaven les històries als seus  conciutadans i, així, el personatge va ser assimilat per la cultura local… fins al punt de representar-lo en escuts cerimonials i altres peces d’art tribal! Així que, si esteu de viatge per Nova Guinea i teniu sort, potser podreu veure algun d’aquests escuts…

I recordeu: Quan el Fantasma s’enutja, el lleó tremola!

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: