El Habla de Tous

De tant en tant, tinc la oportunitat de fer un treball de disseny gràfic pur. En aquest cas, es tracta del disseny del llibre El Habla de Tous, de Josep Lluís Domènech i Mónica Ortega. El llibre és un tractat, en forma de diccionari, sobre les particularitats lingüístiques de la parla de la localitat de Tous, situada a la Ribera Alta. Tous és, com molts sabreu, una localitat castellanoparlant que, per raons històriques (la construcció d’un pantà als anys 70) va ser “trasplantada” d’una forma un tant arbitraria, al bell mig d’una comarca valencianoparlant com és la Ribera Alta. El contacte històric entre les dos llengües (a més d’una notable influència de l’Aragonès, i un cert aïllament determinat per la situació original del poble) han convertit el castellà que es parla en Tous en un llenguatge notable en molts aspectes.

Pel que respecta al disseny del llibre, he emprat, com és habitual en mi, una composició molt neta, prestant especial atenció al conjunt de la doble pàgina i donant especial importància a la bellesa de la lletra (la font que he utilitzat és la Linux Libertine), amb només uns xicotets tocs decoratius en forma de línies. Pel que fa a la portada i la sobrecoberta, vaig utilitzar com a base (molt retocada), la famosa pintura de Bermejo Sant Miquel de Tous (que podeu contemplar a la National Gallery de Londres).

El llibre es presentarà el dia 28 de setembre en la localitat de Tous.

 

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: