Un cabanyal de vinyetes

Com tots sabeu ja, la plataforma Salvem el Cabanyal, porta ben bé dotze anys lluitant per la preservació d’un barri davant la desaforada megalomania immobiliària i destructora que té el més visible dels seus caps de hidra en l’alcaldessa de la ciutat de València.

Entre les moltes activitats organitzades per la plataforma, aquest any es celebra la dotzena edició de “Portes obertes”, anomenada enguany “Un Cabanyal de vinyetes”. Cite:

“Enguany Cabanyal portes obertes ofereix un recorregut per la història viva del còmic nacional, en la que la tradició del dibuixants valencians té un paper molt important. Comissariada pel grafista i dissenyador MacDiego, conta amb la participació d’una bona part dels millors dibuixants de còmic, des dels 70 fins a l’actualitat: Gallardo, Max, Carlos Giménez, Sento, Micharmunt, Dario Adanti, Esteban Hernández, Martí, David Belmonte, Gerard Miquel, Martí López, Miguel Ángel Martín, Pau Valls, Luis Demano, Santiago García i Javier Olivares, Das Pastoras, Jorge Parras, Santiago Sequeiros, Paco Roca, Lídia Sánchez, Calo, Alfonso Inchaurraga, Pablo Soto, Alvaro Nofuentes, Sergio Cordoba, Salvador Larroca, Jesús Huguet, Lalo Kubala, Angel Sarrrión, Angel Muñoz, fins arribar a un total de 43 dibuixants que exposaran en 24 cases típiques d’aquest particular barri d’origen mariner.

Aquesta manifestació cultural es ve realitzant anualment en el barri del Cabanyal des de l’any 1988, amb l’objectiu d’apropar i sensibilitzar als ciutadans de tota València sobre els valors d’aquest barri i la problemàtica originada pels plans destructors de l’actual equip de govern del ajuntament de la ciutat, que ha tingut, com a resultat més evident, la progressiva degradació urbana que pateix el Cabanyal des del començament del pla de l’Ajuntament, en 1998, fins a l’actualitat.”

Així que ja veieu: els dibuixants de còmics eixim de casa, per entrar en altres cases i en altres vides, per tal de denunciar una de les més greus injustícies (i, ni de lluny, la única) que es venen cometent en aquesta ciutat. I, personalment, és un plaer tindre la oportunitat d’exposar amb aquestes “vaques sagrades” del còmic, espanyol i valencià. I, sense més, us deixe amb la programació de la expo i amb la il·lustració que els he preparat per al catàleg.

“Un Cabanyal de vinyetes” Del 5 al 21 de novembre

PROGRAMACIÓ:

EXPOSICIÓ

Del 6 al 21 de novembre (properament publicarem el mapa de les cases)
Només dissabtes i diumenges

INAUGURACIÓ

Divendres, 5 de novembre,

A les 19 hores, Plaça de Llorenç de la Flor
Presentació a càrrec de Xavi Castillo
Cercavila a càrrec de la Murga Lunátika
A les 20 hores, carrer Sant Pere 27
Presentació de la publicació “Juegate el tipo”

VISITA A LES CASES

Dissabtes i diumenges, d’11 a 14 i de 17 a 20 hores
(Diumenge 21, fins les 14 hores. De vesprada, tancat.)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: